[15 år] rugbyspelare full av kärlek

Våra barn är födda med två dagars mellanrum. Och tre år såklart. Idag är det femton år sedan. Lillebror, då som nu, en mammagris, släppte inte taget om mammas mage utan stannade 20 dagar över tiden. Vi vankade dag ut och dag in, passerade storebrors tre års dag och vi trodde han skulle stanna där inne förevigt. Turbulent blev det till slut, efter han han snurrat runt, hoppat upp från fixerat läge på tvären. När vattnet dessutom gått gick denna vakuumförpackade korv inte att vända. Den lilla rugbyspelaren plockades ut med ett akut kejsarsnitt. Allt gick bra, en vacker bebis på 4,6 kg var ute.

Denna graviditet var en motsats av den förra, jag var stor, fet, finnig och allt annat än glamurös. Men lika lycklig när en lillebror anlände, lite tuffare och starkare som mamma var jag och nu var vi en komplett familj om fyra.

Idag fyller lillebror femton år. Med allt vad det innebär. En mammagris som han är, vår kärlek är lika stark idag som när han stannade kvar i min mage. Men samtidigt är han självgående, tar egna intiativ, vet vart han står i livet och gör bara det han själv står för. Mån om sig själv och andra och kommer utvecklas till en vuxen i framgång. Det är häftigt att se.

Att se två syskon bråka är jobbigt, men när man ser att detta bygger upp dem tillsammans är fantastiskt. De bryr sig om varandra på riktigt och har ett band som man nog egentligen inte förstår.

Storebror brukar sjunga som Håkan Hellström;
-lillebror, bli inte som jag när du blir stor...

...fast jag tror att det är bra fotspår att gå i. Med egen utveckling samtidigt såklart. Precis som han gör idag.

GRATTIS på födelsedagen älskade unge,
njut av dagen din, det är du så värd.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer