Header

SENASTE INLÄGGEN

[resa] mot Florida - day #1

" Imorse begav vi oss mot Kastrup, dubbel säkerhetskontroll, frukost och iväg. Mellanlandning i London med fish-and-chips lunch. Pepp och re…"

[häng med] oss till Florida

" Idag lämnar vi kylan för en dryg vecka i soliga Florida. Fort Lauderdale, Orlando och Miami Beach. Vill ni följa med på vårt äventyr, våra…"

[tre senaste] sakerna jag köpt

" De tre senaste sakerna jag köpt. Om man då exkluderar mat och annat vardags gidder... Sånt som är nödvändigheter. Vad har jag då köpt i de…"

Recept, Välmående

I dessa förkylningstider är minsann en ingefärashot varje morgon ett steg till frisk höst. Idag gjordes det en sats i detta hus. Doften av ingefäran spred sig fort. Nedan recept brukar jag göra. Enkelt och bra. Rekommenderas.

Ingefärashot, ca 1 liter

200gr färsk ingefära
1 liter vatten
1/2 dl honung
2st citroner


Riv ingefäran grovt med skalet på. Värm vatten, inte koka och låt ingefäran ligga i ca 20min.
Sila av ingefäran och blanda i honung medan vätskan fortfarande är ljummen.
Låt svalna och pressa i citronerna.
Sila igen och häll på flaskor. Håller ungefär en månad.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Livet, Barnen

Barnen är det viktigaste vi har. Precis så är det. Vi visar de vägen i livet. Varje steg från födsel till vuxen ålder och utflytt. Att få följa sina barn så länge. Få se både med- och motgångar är en prövning. En verklighet. Deras naiva sätt att tänka ibland, eller kontrasten där de faktiskt är smartare än en själv. Tänker ut en lösning. Anpassar sig och finner sig. Helst fantastiskt.

Att stå i motgångar, stötta och finnas. Det är nog värst. När hormonerna dalar, man är liten och stor på samma gång. Man ber om ursäkt för klumpiga kommentater och snäser igen i nästa mening. Att möta det som förälder är inte alltid lätt. Eller rättare sagt. Det är aldrig lätt. Man biter ihop, gråter själv i en hörna, reser sig och står upp för sakens skull igen. Tufft.

Medgångarna är ju lättare. Lycka och kärlek. Välmående och framgång. Och detta kommer ju av sig själv efter konsekvens, dialog och resultat. Men det tar tid. Men det är ju värt det. Ett evigt tjatande gör susen. Till slut. Man ska bara inte ge upp.


En klok kvinna sa nått bra en gång. Ett budskap, ordspråk eller vad vi kallar det En poäng är där iallafall.

”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”
(Astrid Lindgren)

Likes

Comments

Nouw Magazine