Header

SENASTE INLÄGGEN

[resa] mot Florida - day #1

" Imorse begav vi oss mot Kastrup, dubbel säkerhetskontroll, frukost och iväg. Mellanlandning i London med fish-and-chips lunch. Pepp och re…"

[häng med] oss till Florida

" Idag lämnar vi kylan för en dryg vecka i soliga Florida. Fort Lauderdale, Orlando och Miami Beach. Vill ni följa med på vårt äventyr, våra…"

[tre senaste] sakerna jag köpt

" De tre senaste sakerna jag köpt. Om man då exkluderar mat och annat vardags gidder... Sånt som är nödvändigheter. Vad har jag då köpt i de…"

Livet

Imorgon är det den 1 december. De flesta fönster pryds av adventsljusstakar och stjärnor. Vi laddar för advent och jul. En mysig känsla är det. Men också en känsla som framkallar andra känslor. Julen är lyckans högtid. För de flesta. För mig med. Jag ser mig omkring och inser att jag har det bra. Min egen familj. Mina barn och man. I ett bra hus med vår jul och adventskänsla. Men i juletid känner jag en tomhet samtidigt. En saknad. En känsla av att vara halv.

2001, den 1 december blev min mamma inlagd. Efter att ha kämpat med sin cancer tog den över. Hon hamnade i dödens väntrum. Hela sjukhuset var fullt av stjärnor och ljusstakar. Än i dag förknippar man julen med detta. Den känslan. Hela december kämpade hon. Men hon bestämde sig att klara julen och vara med. Och det var hon. Den 22 januari tog hon sitt sista andetag. 47 år gammal. En dag jag aldrig glömmer. Fast jag helst bara vill förtränga. Sudda ut. Förändra.

December har för mig en blandad känsla. Trots lycka och välmående runt om. Finns det en känsla av oro. Den präglar en varje år. Den är ju förändrad på sexton år. Det har ju hänt mycket. Men innerst inne tynger det en. Och kommer alltid göra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Samarbete, Inredning

Sponsrat inlägg i samarbete med BGA Fotobutik.se

Bild och text inspirerar mig. Att får det att pryda väggarna är optimalt. Speciellt budskapstavlor. Som får en att stanna upp. Det tycker jag är kul. En sida som säljer bra affischer med rätt texter är BGA Fotobutik, här finns en blandad skara.

Det rena i svart/vitt. Strama linjer. Det är mina favoriter. Och i en svart smal ram. tror jag hade kunnat ha hur många som helst hemma. Affischen över New York bryder redan. I en stor ram. Vi älskar New York - vi älskar affischen.

BGA Fotobutik säljer ju även canvas , ramar och annat. Här hittar ni det mesta som kan pryda era väggar. Och att få det levererat komplett är ju en service. Ni måste kika in, lovar att ni precis som jag kan hitta det mesta. Man kan avsätta en stund, leta och kika runt, man hittar inspiration och blir motiverad av att byta vägg ateraljer.

Flamingo och guld. Två av mina favoriter i ett. Denna är min nästa som kommer flytta in i vårt hem. Jag är förälskad.

Snygga posters och affischer kommer alltid att vara en utmärkt detalj när vi pratar inredning. Oavsett om du ska piffa till i hemmet, på arbetsplatsen eller i en offentlig miljö har väggutsmyckningen en central betydelse för trivseln. Med hjälp av fina motiv kan du förändra och förbättra atmosfären i ett rum avsevärt!

Likes

Comments

Livet, Inredning

Visst är det mysigt. När julen närmar sig. Och man får börja packa upp. Lite nytt flyttar in och lite har man kvar sedan året innan. Favoriter finns. Traditioner är där. barnen vill nått. Och jag nått annat. Fast i det stora helaälskar jag julen. Detaljerna. Inredning och blommorna.

En stjärna i krom. En i guld. Datumljus. En liten gran och strama julbockar. En minimalistisk jul bor hos oss. Men med mycket känsla och inlevelse. Vi är redo för julen. Är ni?

Likes

Comments

Nouw Magazine