[key lime pie] kvällens dessert

Kvällens dessert, inget passar bättre än Floridas nationaldessert nummer ett! Det finns en väldig konkurrens i hur en äkta Key lime pie ska smaka. Detta receptet är min favorit, det ligger inte långtifrån ”the real deal”, det kan jag lova!

INGREDIENSER

PAJSKAL
150 g smör
200 g digestivekex

FYLLNING
5 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
2 msk finrivet limeskal
1 dl färskpressad limejuice

TILL SERVERING
florsocker
vispad grädde
tunna skivor lime

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en kastrull.
Krossa kexen fint och blanda i en skål med smöret.
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Sänk temperaturen i ugnen till 150°C.
Rör sedan ihop äggulorna i en bunke.
Rör ner den kondenserade mjölken, limeskal och limejuice.
Häl smeten i formen. Ställ in i ugnen 10 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Låt sedan pajen stå i kylen minst 3 timmar före servering.

Till servering:
Sikta över florsocker och servera med vispad grädde och limeskivor.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar