[kladdkakansdag] firas

DU BEHÖVER:

Smör 225 g
Mjölk 2 dl
Ägg 5st
Strösocker 4½ dl
Vetemjöl 6 dl
Vaniljsocker 1½ msk
Kakao 1¼ dl
Bakpulver 3 tsk

Glasyr:
Smör 75 g
Starkt kaffe ¾ dl
Kakao ½ dl
Vaniljsocker 1½ msk
Florsocker 5 dl

Garnering:
Kokosflingor 1 dl

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med hög kant, 25x30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver genom en sil.
Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar