[oxfile´pasta] blev vårt lördagskäk

DU BEHÖVER: (4 portioner)

500 gram pasta, penne är vår favorit
800 gram oxfile (funkar ju med annat strimlar kött med)
100 gram champinioner
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
Färsk timjan
4 msk olivolja
1 köttbuljongtärning i 2,5 dl vatten
5 dl matlagningsgrädde
2 tsk soja
salt och peppar
! msk tomatpuré
1/2 dl riven parmesanost

GÖR SÅ HÄR:

Sätt på vatten till pastan.
Skala och hacka lök. Lägg i en panna med höga kanter. Fräs lök, i 3 msk olivolja
Skölj och rensa svampen. Skär den i skivor. Stek svampen i en torr stekpanna.
Stek kötet mindre bitar, krydda med salt och peppar.
Häll över svamp och lök till köttet och tillsätt grädden, riven timjan och en pressad vitlöksklyfta.
Lägg i buljong, tomatpuré och riven parmesanost.
Koka pastan och blanda ihopa allt på ett stort fat.
Servera och njut!

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar