Gå till ,[object Object]
Instagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolsson

[recept] på fisksoppan med stort F

I går. Fredagkväll. Det är värdefullt för oss att det ska göras god mat. Mat som såklart passar alla och som vi kan njuta av tillsammans. Stora barnet ligger ju i militären och igår visste vi att lillebror skulle iväg och överraskas av sina kompisar så vad passar då bättre än fisk. Mannen skapade denna fantastiska fisksoppan, en variant på Jenny Walldén. Så magiskt god.

DU BEHÖVER (4 portioner):

600 g blandad fisk (t ex torsk och lax)
500 g räkor med skal
2 klyfta vitlök, hackade
1 fänkål, i skivor
1 purjolök, i skivor
1 morot, i tunna slantar
0,5 g saffran
2 msk tomatpuré
3 tomater, i tärningar
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
0,8 l fisk- och skaldjursbuljong
1 tsk torkad timjan
svartpeppar, nymalen
ev salt
neutral rapsolja, att steka i
1 dl färsk persilja, hackad

Till Aiolin:

1 dl majonnäs
1 klyfta vitlök
citronsaft, färskpressad

GÖR SÅ HÄR:

I en tjockbottnad kastrull, stek purjo, fänkål, vitlök och morot tills mjukt, men utan att det tar färg. Höj värmen och tillsätt tomat samt tomatpuré och låt fräsa med i någon minut. Häll på saffran, vitt vin, fiskbuljong, grädde och timjan.
Koka ihop i 7-8 minuter.

Skär under tiden fisken i munsstora bitar. När soppan kokat klart, smaka av med salt och peppar.
Dra grytan av plattan och lägg fisken i soppan. Lägg på locket och låt dra i 10 minuter så fisken tillagas.

Under tiden fisken tillagas, gör aiolin, riv vitlök över majonnäsen och droppa lite citron över. Rör om väl.

Skala räkorna och toppa soppan precis innan servering, strössla persiljan över
och servera genast med aioli och ett gott bröd.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

ByAlma
ByAlma,
Låter underbart!!😍
nouw.com/byalma