[vispad ricotta] med bakade tomater

DU BEHÖVER:
1 Ricotta 250 gram
cirka 20 små tomater av valfri sort
1,5 Vitlöksklyfta
Flingsalt
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Börja med att dela tomaterna på mitten och lägg i en form.
Ös över ca 2 mak olivolja och pressa vitlöksklyftor i. Toppa med flingsalt.
Rör om ingredienserna och sätt i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.
Rör om lite då och då och när man kan pressa sönder tomaterna enkelt med sked så är de färdiga.
Ta ut ur ugnen och låt svalna. Vispa upp ricotta i en skål med elvisp. Släta ut ricottan och forma som en liten skål i mitten. Ringla olivolja över hela ricottan. Tillsätt lite flingsalt. När tomaterna har svalnat så lägger man tomaterna i "ricotta-hålet". Strö över lite svartpeppar. Njut som sås eller dippa!

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar