[ägg] är inte skadligt

Ägg. Ägg är i min värld det bästa mellanmålet. Jag kan äta ägg på korsan och på tväran. Ofta sägs det att ägg inte är bra i för stor mängd, kolesterolet är för stort och direkt skadligt. Detta kan ibland ha begränsat mitt intag faktiskt. Men till min glädje följer jag "PT på riktigt" podden, en PT på mitt lokala gym tillsammans med en annan driftig PT. De är underbara att lyssna på, ärliga, raka men på samma gång ödmjuka.

I sista avsnitten jag hörde nämnde de just ägg. Och faktiskt är det inte farligt, är så liten skala kolesterol man får i sin och förbränner detta lika fort. Är ju ett proteinrikt mellanmål dessutom. Så vänner ät ägg - det gör jag!


Näringsfakta om ägg; Ägg är fulla av näringsämnen och enkla att få tag på. Det är också en ingrediens i många recept. Många säger dock att de inte är bra för din hälsa eftersom de höjer kolesterol- och fettnivåerna i kroppen, vilket kan orsaka hjärt- och kärlsjukdomar.

Ägg ger dig inte bara protein, utan även fett (enkelmättat så väl som flermättat), vitaminer och kolesterol. Det är bra att ha i åtanke att de är viktiga för att hålla dina kolesterolnivåer balanserade.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer