[äppelkaka] med citron och kardemumma
DU BEHÖVER:
KAKA:
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (endast det rivna skalet)
2 ägg
2 msk mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Fyllning och garnering:
4 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) med matfett.
Kaka: Smält matfettet och låt det svalna. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan varje. Tillsätt mjölken. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret.
Rör ihop till en slät smet. Häll smeten i formen. Fyllning och garnering: Skär äpplena i tunna klyftor.
Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö det över äpplena.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter. Njut med vaniljsås!
Mums så gott det ser ut och så fräscht det låter med citron i 😊
Hej!
Denise här från BGA. Jag skulle gärna komma i kontakt med dig angående en samarbetsförfrågan!
Maila mig gärna på denise.valler@bgavideoproduktion.se
Hoppas vi hörs 😍