[arancini] risottobollar

DU BEHÖVER:

Risotto

7 - 8 dl vatten
2 buljongtärningar
1 riven vitlöksklyfta
2 dl arborioris
2 msk smör
2 msk olivolja
1 dl vin (gärna vitt)
1 1/2 dl riven parmesanost
salt
peppar

Panering:

1 1/2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl panko
neutral olja till fritering

GÖR SÅ HÄR:

Risotto: Koka upp vatten och buljong.
Fräs vitlök och ris i smör och olja i en stor kastrull några minuter.
Häll på vinet och låt koka in. Tillsätt sedan buljongen, lite i taget.
Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills riset är mjukt och har lite tuggmotstånd,
20- 30 minuter. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar, l
åt svalna helt. Låt gärna risotton stå i kylen över natten så blir den enklare att rulla.
Panering: Rulla risotton till bollar. Rulla först i mjöl, sedan ägg och sist panko.
Värm oljan till 170-180°C. Fritera bollarna i omgångar tills de får fin färg. Låt rinna av på papper och ät direkt.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar