[bakad fetaost] med persika

DU BEHÖVER: (4 portioner)

2 bitar fetaost (á 150g styck)
1 rödlök
8 bitar soltorkade tomater i olja
2 persikor, fungerar även med konserverade
svartpeppar
skalade pistagenötter
15 blad färsk mynta
olivolja + olja från de soltorkade tomaterna

GÖR SÅ HÄR:

Ringla lite olivolja på en ugnsplåt eller liknande. Skölj av fetaosten och lägg i mitten.
Hacka de soltorkade tomaterna. Skär av ändarna på rödlöken och skär den till smaka klyftor på ledden
mellan fäste och topp. Halvera persikorna och skär halvorna till klyftor.
Fördela ut soltorkade tomater, lök och persika runt om fetaosten. Ringla olivolja över det hela och gärna
lite av olja från de soltorkade tomaterna. Dra över ett varv svartpeppar och ställ sedan in i 225°C på
över- och undervärme i 30 minuter. Har du en ugn som gräddar ojämnt, vänd på plåten efter 15 minuter.

Strimla myntan och strössla pistagenötterna över den färdigbakade fetaosten.
Ringla eventuellt över lite extra olivolja om det behöver. Servera gärna med ett kex eller två som tillbehör.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer