Gå till ,[object Object]
Instagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolsson

[bakad rotselleri] i brynt smör

När vi var på spat i torsdags fick vi rotselleri till lunchen. Detta lagar vi aldrig annars men nu blev jag förälskad. Jag köpte och letade upp ett bra recept. Detta åt vi till hårt stekt kycklingfilé. Så gott. Detta rekommenderas verkligen! Älskar smaken!

DU BEHÖVER:

1 rotselleri
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
50 g smör
1/2 dl finriven parmesanost
hackad persilja att strö över

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200°C.
Skär bort rotfästet och skrubba rotsellerin helt ren från jord.
Skär rotsellerin i ca 10 bitar, lägg i en ugnsform och blanda med olja och salt.
Baka i ugnen ca 1 timme, tills den mjuknar.
Skala och skiva löken fint. Skala och finhacka vitlöken.
Bryn smöret i en liten kastrull. Lägg i lök och vitlök och låt fräsa på medelvärme tills de mjuknar.
Skeda över smör och strö över finriven parmesan och persilja vid servering.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar