[bra eller dåligt] självförtroende

Wikipedia står det förklarat så här: Självförtroende är individens tilltro till sin förmåga att prestera. Det kan röra sig om arbete, skola eller sociala sammanhang. Självförtroendet kan variera från dag till dag och det kan höjas genom bekräftelse utifrån, eller tillfälligt höjas under exempel alkoholpåverkan. Självförtroendet kan snabbt tränas upp. Många blandar ihop begreppet med självkänsla. Självförtroende är en social tillgång som behövs i vardagen.

Och visst är det väl så. Att ens självförtroende kan variera och att man kan boostas till ett bättre. Att man kan jobba upp det tillsammans med andra eller själv. Det kräver engagemang från invidiv men det går. Framförallt ska man inte ge upp.

Och hur är då mitt självförtroende. Jag har alltid haft en stark omgivning runt mig, redan som liten. Folk som trott på mig och visat mig vägen. Gjort att jag blivit självständig och detta hör ju absolut ihop med ett självförtroende. Jag kan såklart också dippa men har lärt mig att skaka av mig och resa mig igen. Detta är nog den största utmaningen. Många gånger hamnar man kvar på botten. Men att resa sig och ta tillvara på tillfället, lära sig något av det, det ger en en ny styrka till nästa gång. Och detta bygger ens självförtroende succesivt. Med mig och med alla andra. Jag skulle nog vilja säga att jag har ett ganska bra självförtroende. Om inte annat så intalar jag mig själv det för att jag ska känna att jag har det. Ofta.

Jag jobbar på samma sätt med mina barn. Våra barn. Vi ger de styrka och talar om deras fördelar ofta. Vi har byggt upp deras självförtroende tidigt och boostar de varje dag. De är självständiga och vi har hjälpt de dit. Det är jag stolt över.

En utmaning för hela februari skapad av Saramadeleine.se, nya rubriker varje dag hela februari - häng med!
#bloggutmaning #blogg #februari2019

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

Hej!
Vill bara säga att utmaningen fortsätter i mars och här är kategorierna om du vill vara med även då. Jag hoppas det <3.
https://www.saramadeleine.se/2020/02/24/bloggutmaning-31-dagar-i-mars-2020/
www.saramadeleine.se