Gå till ,[object Object]
Instagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolsson

[dagens] sushi tillverkning

Idag vankades det egen sushitillverkning. Nästan hela familjen samlad och kreativiteten flödade. Inte det enklaste, och de blev inte de snyggaste men smaken var där. Så nöjda var vi alla med dagens efterlängtade middag. Home made sushi.

SUSHIRIS

Skölj 8 dl sushiris av bästa kvalité noggrant, slå av sköljvattnet.

Mät upp 9 dl vatten i riskastrullen och låt riset stå i vattnet en halvtimme.

Koka upp riset på högsta värme och lägg på ett lock på kastrullen. Sätt samtidigt på en tom spisplatta på lägsta värme. När riset just kokat upp för du över kastrullen till den svalare plattan. Låt koka cirka 15 minuter.

Tag kastrullen från värmen och låt det stå och dra i ytterligare 15 minuter.

Under tiden som riset kokar:
Blanda 1 dl risvinäger, 1 dl socker och 2 tsk salt i en kastrull och låt koka upp. Se till att sockret löser sig ordentligt.
Låt vinägerblandningen svalna.

När riset är färdigt blandas den avsvalnade vinägern ner i riset med hjälp av en stor träsked.
Alltsammans får sedan svalna i rumstemperatur på ett stort träfat, plast går också bra att använda.

NIGIRI
är de små riskuddarna som toppas av valfritt pålägg

MAKI
är rullarna där fisk och grönsaker ligger i mitten inneslutna i ris och pressade alger

Placera ett noriark på bambumattan.

Ovanpå norin lägger du ut ett jämt lager ris, cirka 1 cm tjockt. Tryck sedan till riset så att det blir cirka 0,5 cm.

Mitt på riset stryker du sedan ett streck med wasabi.
Placera ditt tillbehör mitt på riset ex smala strängar av lax, gurkstavar, avokadostrimlor, krabbkött.

Rulla ihop, använd mattan för att snurra ihop hela rullen, tryck lätt längs med då och då.

Stryk slutligen den tomma överkanten av noribladet med vatten, detta fungerar som limning så rullen håller ihop.

Låt rullen ligga tills det är dags att servera. Börja då med att dela den på mitten och skär sedan i centimetertjocka skivor.

Servera med majonäs blandat med sriracha, japans soya och inlagd ingefära.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
lindasofieolsson
lindasofieolsson,
det var det verkligen <3
nouw.com/lindasofieolsson