[dessert] till morgondagen

Imorrn vankas fredag och lite folk på middag blir det. Och vad mer passar än att prova en dessert jag velat testa ett tag. Snickerscheesecake. Hittade ett bra recept hos Jennys Matblogg . Imorrn får ni läsa om den var lika god som jag förväntade mig. Sött, salt och chokladigt! Ska bli spännande att se hur det smakar. Bildbevis kommer då på färdigt resultat!

SNICKERSCHEESECAKE

1/2 burk med karamelliserad mjölk
250 gram salta jordnötter
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker

4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad

Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
Jordnötter

Gör så här:
Grovhacka nästan alla jordnötterna och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda formen med avtagbara kanter. Tryck ut lite extra i kanterna om du vill ha en lite högre kant.

Dela ägg gula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Vänd sedan ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Riv ner mjölkchokladen i smeten. Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över. Spara kolakrämen i en skål , och lägg på toppingen vid servering

Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten. Och ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara kanten. När du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen (karamellierade mjölken) och fördelade ut över cheesecaken , strö över resten av jordnötterna och servera.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer