[dna-tester] träningsrelaterade

Sponsrat inlägg i samarbete med Dynamiccode.com

Utveckling är spännande. Att man nu kan köpa DNA-tester och granska sig själv på hemmaplan. Att få svar på saker man funderat över utan att gå till läkaren. Att dessa svar ligger i våra DNA. Ganska häftigt om du frågar mig. Och nu går dessa tester att köpa online, jag är nyfiken och kan tänka mig testerna genererade för träning. Muskler eller övervikt. Intressant.

Anlag för övervikt; olika gener påverkar övervikt, blodfetter och BMI. Kopplingen mellan gener och kost är bevisad och att en del människor kan äta vad de vill utan att gå upp i vikt medan andra har svårt att gå ner i vikt beror delvis på vilka gener man har.

Detta test undersöker 4 olika gener (FTO, PPARG, APOA5 och FABP2). Genom att testa får man veta: Om man bär på anlag för övervikt och om du genom fysisk aktivitet kan undvika det. Hur kroppen reagerar på intag av enkelomättade fetter (tex olivolja och rapsolja) och om du genom att äta mer av dessa kan få ett minskat BMI. Om ett ökat totalt fettintag resulterar i ett ökat eller minskat BMI. Om du har ett anlag och ökad risk för högre nivåer av blodfetter, däribland kolesterol.

Kvalificering av muskelegenskaper; anlag för explosivitet eller anlag för uthållighet? Detta test ger svar på vilka genetiska förutsättningar musklerna har. Uvecklingen av musklerna styrs av de genetiska anlagen, det innebär att om två personer tränar och äter exakt lika mycket så utvecklas deras muskler och prestation olika beroende på vilken genotyp de är.

Med ett enkelt kindgnuggsprov får man svar på vilken variant av genen ACTN3 du är bärare av. Det ger en unik inblick i kroppens förutsättningar för träning och ger vägledning för upplägg av träning med avseende på träningsform, intensitet och tid för återhämtning.

Dessa tester är 99,5% säkra, lika säkra som om man testat hos läkare. Prisvärt och imponerande hur det fungerar!

Svar med utförlig information om vad testsvaret betyder får man inom 5 helgfria vardagar via deras hemsida.

Finns fler varierade tester, kika in, prova ni med - är ett läckert utvecklat och modernt koncept!

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer