[eftermiddag] med ansiktsbehandling

Idag smet jag lite tidigare från jobbet. Tanken var att gå efter lunch men klockan blev halv tre. Men lite tidigare iallafall. För lite shopping och sen en efterlängtad ansiktsbehandling. En så häftig upplevelse. Hollywood peeling på CH Skintech på Väla.

Denna behandling är både smärtfri och har kort konvalescens tid och kallas både för Carbon laser peeling och Hollywood peeling då den är mycket populär i USA. Man använder en kol-mask som fotoförstärkare för att uppnå flera kosmetiska effekter på huden. En medicinsk aktivt kol-mask appliceras på huden och får torka i ca 10-15 minuter. Sedan används en Q-switchad Nd:YAG laser för att värma och orsaka implosioner av kolpartiklarna som leder till att bryta ner kolet till små partiklar. Kolet går in i porerna och rengör. Behandlingen avslutas med att lägga en lugnande kräm,.

Hollywood peeling har följande positiva effekter på den behandlade huden: hjälper huden att få en ny livfull lyster, tar bort ytliga döda hudceller, gör huden fastare och hjälper till att reducera fina linjer och rynkor vid upprepade behandlingar då man startar en kollagenproduktion inifrån, stimulerar kollagenproduktionen samt förbättrar hudtonen, krymper de oljeproducerande talgkörtlarna, vilket gör huden mindre fet (oljekontroll) och minskar utveckling av ny akne, har en anti-bakteriell verkan, reducerar hyperpigmentering som tex café au lait fläckar vid upprepade behandlingar., dödar och tar bort aknebakterier, vilket bidrar till att man kan reducera måttlig till svår akne, förhindrar framtida break-outs av akne, minskar stora porer och porerna rensas från talg. Denna behandlingen kommer jag göra igen. Ett fantastiskt resultat. Tips att prova!

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer