[fredagsnattens] brand

Att bli väckt på natten till fredagen klockan tre av ens barn som meddelar att det brinner i lägenheten under. Att de vaknat av duns och rökdoft och ringt 112. Den känslan är svår att beskriva. Den skapar oro och tankar, man vill bara åka dit och hämta de alla. Leka brandman. De fick sitta kvar i lägenheten till elden var släckt och den tekniska undersökningen var påbörjad. Mannen i lägenheten avled och branden rubriceras som mordbrand. Tänk hur många liv som var på spel.

Nedan bild är tagen från Sydsvenskan, fönstret som ryker är branden, fönstret direkt ovanför är deras. Den röken, de eldflammor som de fick se utanför fönstret, den rädslan och de tankarna. Det gör så ont i detta mammahjärta att de ens ska få uppleva denna tragedi. Så nära. Och nu ska de försöka bli av med alla tänk om-tankar och alla känslor som finns.

Vi har varit där flera gånger, denna doft går inte att beskriva i ord, den är fruktansvärd. Det är som en mardröm att gå genom trapphuset, speciellt på våning fyra. Det är svart, det är förstört och en odör ligger som ett tungt moln överallt.

Barnet med sambo mår bra, vi är så tacksamma att de är oskadda. Nu får de bo hos oss med deras katt. Hur långe de vill. Tillsammans ska bli ta bort oron och tänk om-tankarna, skratta och hitta tillbaka till en vanlig vardag igen för alla. När tragedier händer inser man att man ska ta vara på dagen, kramas lite extra och vara rädda om varandra. Livet kan tusan förändras snabbt och helt oförutsett. Det är läskigt hur fort det kan gå. Är extra tacksam för livet nu och det borde alla vara!

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar