Gå till ,[object Object]
Instagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolsson

[elen] är värt att titta över ibland

I samarbete med Lumoenergi.se

Elen för hemmabruk är värt att titta över ibland. Att man tänker på miljön och att man faktiskt själv har möjlighet att spara pengar. Kan vara en tantvarning men för mig värdefullt. Vi gör det ibland och nu kändes det högst aktuellt igen faktiskt. Vi snubblade över Lumo energi, ett litet nordiskt företag. Flexibel och sakkunnig kundservice – och över 70 000 nöjda kunder!

För Lumo energi, som elbolag är det viktigt att bemöta både befintliga kunder och nya kunder väl. De tar ära i att sköta alla ärenden snabbt och att vara informativa, klara och tydliga i deras svar, så man känner sig välkommen som kund.

De kontaktar också elnätsbolaget om det behövs och sköter gärna saker från början till slut och knyter alla lösa trådar, så de inte kommer åt att orsaka mer problem och funderingar. Med andra ord, de sköter allt när det är dags att byta elbolag.

Att jämföra elpriser är egentligen inte svårt men kan vara värt att göra, det lönar sig att tänka igenom vad du vill ha av ditt elavtal. Vill du ha det bästa priset med ett rörligt elpris eller föredrar du trygghet med ett fast pris? Börja med att tänka på hurdant elavtal du behöver och vill ha: är det mer viktigt att du vet exakt hur mycket du måste betala varje månad eller vill du hellre ha det bästa priset? Föredrar du ett elavtal med bindningstid eller ett fortlöpande? Hur lång uppsägningstid kan du acceptera? Hurdant elavtal har du nu – hamnar du betala brytavgift om du vill byta till ett annat elbolag?

Fast eller rörligt elpris? Det går inte rakt ut att säga att endera är bättre än den andra. Båda har sina fördelar och nackdelar. Ett rörligt elpris passar för dig som har jämn elanvändning och en liten buffert, om elpriset skulle skjuta i höjden av någon orsak. Fördelen med rörligt elpris är att du genast förtjänar om elpriset sjunker, för det syns genast i ditt eget elpris. I långa loppet jämnar ett rörligt elpris ut sig med både toppar och dalar – och blir lönsammast!

På kort sikt igen kan ett fast pris vara bättre. Det fasta elpriset lämpar sig för dig som vill veta vad du kommer att betala. Har du en jämn elanvändning, kan du räkna med att ha samma storlek på elräkningen varje månad. Detta är en fördel om du inte har en buffert och måste kunna lägga undan rätt summa månatligen för elen. När du har ett fast elpris, betalar du samma elpris per kilowattimme varje månad.

Just nu kan man teckna elavtal med –50 % hos Lumo energi.
Rörligt elpris nu extra billigt! 0kr fast avgift och 0kr örespåslag

Det kan absolut vara värt att kika över - det ska jag göra!

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar