[ugnspannkaka] med kalkonbacon

Ett nyttigare alternativ när barnen önskar fläskpannkaka. Rekommenderas!

Ingredienser (4 port)
200 g Kalkonbacon
1 tsk Margarin flytande 80%
8 dl Lättmjölk 0,5%
4 dl Vetemjöl
4 st Ägg
1/2 tsk Salt

Sätt ugnen på 225°.
Klipp bacon i mindre bitar.
Smörj en ugnsplåt med margarin. Lägg bacon på ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen fem minuter.
Vispa ihop mjölk och mjöl, lite i taget, och knäck i ett ägg i taget, vispa till en slät smet. Blanda till sist ner salt.
Häll smeten över baconet och ställ in mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.

Rekommenderas. Gott och hälsosamt.

#recept #nyttigt

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer