[fiskpaket] snygga och goda

Härom kvällen hade vi vänner över. Och vad mer passar bra än grillade fiskpaket. Det är så gott och när man lindar de i smörgåspapper med tvättklämmor i trä. Då blir det dessutom en dekorativ rätt som uppskattas för ögat. Prova detta nu!

DU BEHÖVER:
(fyra portioner)

4 ark smörpapper
600 g torskryggfilé (i bitar)
1 tsk salt
2 krm peppar
700 g kokt färskpotatis
65 g bladspenat
Rädisor
Lätt kokt grön sparris
50 g rumsvarmt smör
2 tsk finrivet citronskal
1/2 dl finhackad dill
Hackad gräslök

GÖR SÅ HÄR:

Lägg arken smörpapper i vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet.
Krydda fisken med salt och peppar runt om.
Skiva den kokta potatisen. Fördela potatis och spenat i mitten av smörpappren och lägg på fisken.
Klyfta rädisor och dela sparrisen i mindre bitar och fördela runt.
Rör ihop smör, citronskal, gräslök, dill och salt och peppar.
Fördela på fisken och fäst ihop paketen med tvättklämmorna.
Grilla paketen ca 15 minuter på direkt värme på grillen.

Servera fiskpaketen med syrad rödlök, riven pepparrot och en god romsås.
(Skala och skiva löken tunt. Blanda med citronjuice, olja och salt i en liten bunke och låt dra tills fiskpaketen är klara)

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer