Gå till ,[object Object]
Instagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolsson

[fredagens] daimpannacotta

Jag fick frågan om receptet på fredagens dessert. Daimpannacottan som var så god. Relativt enkel att göra och fantastiskt smakfull. Denna rekommenderar jag er i höstmörkret. Kan förgylla vilken kväll som helst minsann. Choklad är kärlekslycka.

DU BEHÖVER: (6 porttioner)

2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad med daim
1 dubbeldaim
vispad grädde

GÖR SÅ HÄR:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.
Ta upp vaniljstången. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet och att allt blandats ordentligt.

Häll upp i glas. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.

Hacka dubbeldaimen och strö över tillsammans med vispad grädde

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer