[gräddsifon] står på min önskelista

I samarbete med pgw.se

En gräddsifon som drivs på lustgas har jag velat ha länge. Som många vet gillar jag att göra desserter, skapa bakverk eller andra kul saker i köket. man kan aldrig ha för många verktyg för att göra det bästa av det bästa. Gräddsifonen är det ultimata verktyget för att få till den perfekta fluffiga grädden till gräddtårta, eller den krämigaste soppan. Med en gräddsifon kan man göra soppor, såser, mousser, krämer och maränger hemma i köket med samma kvalitet som på en restaurang. Gräddsifonen är multiverktyget som alla hemmakockar borde ha hemma i sitt kök! Hos mig ska en flytta in!

Lustgasdrivna gräddsifoner känns som en produkt som många suktar efter. Jag vet en vän som köpte en och använder denna ofta. Speciellt till bakverk såklart men även till andra saker i matlagningen. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för gräddsifonens användningsmöjligheter och genom att experimentera kan man skapa helt unika matkreationer. Synd jag redan fyllt år men enkelt kan jag köpa en till mig själv. I en försenad present kanske. Vet vet?

Dessutom kan man sätta på ett munstycke för snyggare sprits. detta kan generera de vackraste kreationerna där är. Och enkelt att rengöra gör ju det än mer bättre. Det finns olika varianter för att göra skapandet roligare och finare. En dröm ju.

Och smaksättningar till grädden då. Vispgräddearomer används för att färgsätta och smaksätta vispgrädde. Det går enkelt och snabbt. Det behövs endast 3 ml chokladarom för 2 dl vispgrädde. Choklad aromen ger en god och fyllig choklad smak. Klart man kan göra detta med naturliga ingredienser men detta känns enkelt och gott. Och det passar mig så bra.

RECEPT på enkel gräddtårta

Botten

4 ägg

2 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl potatismjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Vaniljkräm

1 vaniljstång

1 1/2 dl mjölk

1 1/2 dl vispgrädde

3 msk socker

2 äggulor

1 msk majsstärkelse

Jordgubbsfyllning

1 dl vispgrädde

1 dl jordgubbssylt

Garnering

3 dl vispgrädde

1 l jordgubbar


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175°C.
Botten: Spänn fast ett bakplåtspapper eller smörj och bröa en form med löstagbar kant,
ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och
sikta ner i äggsmeten och rör om. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter,
känn med en sticka att den är torr. Låt kakan kallna och dela den i tre delar.
Vaniljkräm: Dela vaniljstången på längden, skrapa ut fröna.
Lägg frön och vaniljstång i en tjockbottnadkastrull med övriga ingredienser.
Sjud under vispning på svag värme tills krämen har tjocknat. Låt svalna helt och lyft ur vaniljstången.
Jordgubbsfyllning: Vispa grädden och blanda med jordgubbsylten.
Garnering: Vispa grädden och fyll en spritspåse med stjärntyll. Skölj och ansa jordgubbarna och dela dem i halvor.
Lägga ihop tårtan: Lägg en tårtbotten på ett serveringsfat. Bred på hälften av jordgubbsfyllningen och hälften av vaniljkrämen.
Lägg på nästa botten och bred på resten av jordgubbsfyllningen och vaniljkrämen.
Lägg på den tredje bottnen med snittytan uppåt.
Spritsa på grädden och dekorera med jordgubbar.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Tack för receptet☺️

nouw.com/emelivet