[hallonmums] dagens bästa tips

DU BEHÖVER:

150 gram smält smör
4 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 gram färska hallon.

Glasyr:
75 gram smör
50 gram vit choklad
ca 1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret
ner i äggblandningen. Smöra och bröa en långpanna (ca 25×30 cm) och häll på smeten.
Lägg sen på bären och släta sedan till smeten så att hallonen döljs så gott det går.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut kakan och låt kallna helt.
Glasyren gör du genom all smälta smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ner den
hackade vita chokladen och rör tills glasyren är helt slät. Rör till sist ner vaniljsocker och florsocker.
När kakan svalnat häller du över glasyren och låt stå tills glasyren stelnat något.
(vill man strö över rikligt med kokos är detta en bonus)
Dela i fyrkantiga bitar, ca 24 små eller 12 stora.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer