[hemligheten] bakom struktur

Är man organiserad och i harmoni på insidan fungerar ett struktur och ordning-och-reda även på utsidan. Det har jag lärt mig genom åren. Så fort man är i obalans eller mår mindre bra, då raseras ens struktur. Privat eller på jobbet. Jag är en oerhört strukturerad människa. Gillar tydlighet och kontroll. Detta utan att vara dominant och tillrättavisande. Tycker jag själv iallafall. Men med tydliga mål kommer man långt. Och detta gör vardagen enklare. Tycker jag.

Jag uppfostrar mina barn (och min man faktiskt) ofta i struktur och målmedvetenhet. Detta gör att man utecklas och hittar en balans lätt och faktiskt att man kommer längre. Oavsett vad man gör. Att-göra-listor tex, vem vill inte slutföra de? Och man gör ju det verkligen och mår så mycket bättre i sinnet efteråt. Man bestämmer sig tidigt för vad som ska göras.

Jag jobbar och utgår från mitt hem, detta vet jag inte passar alla. Men med min kontroll går det. Damm i hörnor och tvättmaskinen får snällt vänta till jag jobbat klart. Precis som för alla andra som jobbar. Fast jag faktiskt är intill. I mitt hem. Jag planerar mitt jobb varje måndag morgon hur veckan är uppbyggd, min träning varje söndag för kommande vecka samt middagar och andra kortare puckar varje morgon. Olika sätt att hantera vardagen. Prioriteringar tror jag det är.

Jag tror att är man uppfostrad i struktur följer det med en hela livet. Sköta ens måsten, hålla tider, göra allt utifrån egna prestationer... då lever man efter detta. Jag kan ju se min spegling i mina barn. Och hur jag är speglad från mina föräldrar.

Jag älskar livet som strukturerad, även om det kanske ibland blir för lite YOLO-tänk, men men... alla är vi olika och gör det som passar oss själv bäst och det är ett välmående i sig. Strukturerad eller ostrukturerad. Båda kan ju såklart vara positiva.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer