[hälsokost] och bra recept

Sponstrat inlägg i samarbete med svenskhalsokost.se

Svensk Hälsokost. är nätets bästa sida för just häsokost och annat för ditt välmående. Företaget som brinner lite extra för en hälsosam livsstil med omtanke om människa och miljö. De som arbetar på Svensk Hälsokost är personer med stora kunskaper kring hälsa och träning. För att du ska känna dig trygg med dina val har de mycket höga krav på såväl våra deras egna produkter som de från våra leverantörer och samarbetspartners. De förmedlar genuin svensk kvalitet och alla produkterna kontrolleras noga.

Nedan är mina sista förvärv, favoriter som starkt rekommenderas. Två olika användningsområde och bra på sitt vis.

VITAMIN D
Vitamin D3 är känd som ”solens vitamin” eftersom den bildas när solens UVB-strålar når kolesterolet i vår hud. I Sverige är solen bara tillräckligt stark för att detta ska ske ett par timmar om dagen under sommarmånaderna. Den dos av vitamin D som bildas i huden under sommaren kan lagras i kroppen, men räcker endast några månader och oftast inte hela vintern. Enligt Livsmedelsverket är vitamin D3 en av de vitaminer som vi på norra breddgrader riskerar att få för lite av. Vitamin D har flera viktiga funktioner i kroppen. Den bidrar bland annat till att reglera kalciumbalansen, vilket i sin tur innebär att den bidrar till att stärka upp skelettet och våra tänder. Cellerna och vårt nervsystem behöver vitamin D för att fungera korrekt och det är även ett förstadium till hormoner.

CHIAFRÖN (se även nedan recept, rekommenderas)
Chiafrön EKO från Healthwell är ett riktigt litet superfrö fullt av nyttiga ämnen. Chiafrön är fulla av protein, fibrer och är en av de främsta vegetabiliska källorna till omega-3. Smaken är mild och passar till många nyttiga recept. På senare tid har chiafrön blivit omtalat som ett riktigt superlivsmedel. Detta beror både på dess stora användningsområde men kanske främst på innehållet av näringsämnen. Chiafrön innehåller mer omega-3 per gram än lax, högvärdigt protein och du får dessutom i dig fibrer. Chiafrön som blandas i vätska har en fantastisk förmåga att svälla och bilda en gelé vilket gör dem utmärkta att använda till matlagning, bakning och även i desserter. Den svällande effekten medför dessutom en ökad och mer långvarig mättnadskänsla. Chiafrön kan nämligen absorbera upp till 12 gånger sin egen vikt i vätska.

Svenskhalsokost.se erbjuder ju en mängd av julklappstips, bra erbjudande nu i juletider, kika in så får ni se!

RECEPT PÅ CHIAPUDDING

2dl mandelmjölk
4msk chiafrön
0,5 tsk kanel
0,5tsk kardemumma
0,5 tsk ingefära

Blanda alla ingrediensser och häll upp i ett glas
Låt svälla i kylen ett par timmar innan servering
Toppa gärna med lite hackade mandlar och äppelbitar

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

MarietteOhman
MarietteOhman,
Låter gott! 😍
nouw.com/marietteohman
lindasofieolsson
lindasofieolsson,
kan verkligen rekomenderas <3
nouw.com/lindasofieolsson