[lakrits] cheesecake - to die for

När ni letar en enkel dessert som är så god så man inte vet vad. Då gör ni lakritscheesecake. Succé - jag lovar!


Lakritscheesecake (6 portioner)

150 g Philadelphiaost
3-4 msk florsocker
1/2-1 tsk lakritspulver, finmalt
1 tsk vaniljsocker
2 dl grädde, flytande
ca 6 Digestivekex, krossade (mortlade)
150 g hallon, frysta – sedan upptinade
1 tsk florsocker
Saltlakritsströssel
Citronmeliss

Digestivekross
Krossa digestivekexen i en skål med fingrarna eller använd en mortel. Gör det gärna halvfint, blandat med lite grövre bitar.
Lakritscheesecake
Vispa samman Philadelphia florsocker, vaniljsocker & lakritspulver med elvisp till en slät kräm. Tillsätt grädden i lakrits & färskosten och vispa tills en tjock härlig konsistens uppstår. Häll i portionsglas över digestivekrosset. Sätt svalt till servering.
Halloncoulis
Se till att de frysta hallon en är tinade. Passera dom genom en sil och tillsätt samtidigt florsockret medan hallonen pressas genom silen. Använd en sked och tryck ut all saft. Släng till sist bort kärnorna som samlats upp i silen. Vid servering häll halloncoulisen överst och toppa med lakritsströssel och citronmeliss.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer