Gå till ,[object Object]
Instagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolsson

[kanelbullens] dag

Kanelbullens dag. Den 4:e oktober. Idag är det så. Klart man ska äta kanelbulle då. En tradition i Sverige. Nästan som jul, påsk och midsommar. Ska firas. Och detta då med en smörig kanelbulle. Hur gott är inte det då. Och går man som jag sedan och vinner på Facebook på ett av de lokala konditorierna, 10 bullar att ha med på kvällens LC-möte, då är lyckan gjord. TACK Björns i Vellinge för vinsten. Härlig överaskning till tjejerna att få mumsa på, årets bästa bulle. Hoppas ni oxåblir bjudna på årets bästa bulle. Är ett måste en dag som denne.


Men vad är då Kanelbullens dag? Tom med egen sida på Wikipedia :
Kanelbullens dag infaller den 4 oktober. Den är en i Sverige och i Finland årlig temadag, instiftad 1999 av Kaeth Gardestedt. Hon var vid tidpunkten projektansvarig för Hembakningsrådet, historiskt en sammanslutning av jästtillverkare, mjöltillverkare, sockertillverkare och margarintillverkare som numera drivs av Dansukker.

Syftet med dagen är att uppmärksamma bulltraditionen som finns i Sverige, med särskilt fokus på kanelbullen, samt att öka konsumtionen av jäst, mjöl, socker och margarin. Dagen uppmärksammas genom reklamskyltar i butiker och på serveringar. Kanelbullens dag förekommer även bland svenskar i Nya Zeeland och på många orter inom Svenska kyrkan i utlandet.

Att kanelbullens dag infaller just den 4 oktober beror på att Kaeth Gardestedt och Hembakningsrådet enligt egen uppgift inte ville att dagen skulle konkurrera med andra mattraditioner såsom semlor, kräftor eller surströmming. År 1999, när kanelbullens dag lanserades, var den 4 oktober dessutom internationella barndagen, och "en tanke med kanelbullens dag var att det skulle vara en omtankens dag".

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer