[kreditkort] en fördel på resa

I samarbete med Kortio.se

När vi skulle åka till USA för några år sedan rekommenderade folk oss att ha ett kreditkort med. Detta var det första vi skaffade oss och förstod fördelarna. Speciellt i USA. Och vi var glada på då och nu att vi skaffade oss ett. Just för resande.

Det finns ju många fördelar med kreditkort för resa , du får en räkning, du kan lätt ha koll på din ekonomi och betala den månaden efter för att slippa eventuella avgifter och räntor. De flesta har upptill 60 dagar räntefri kredit. Dessutom har de flesta kort återbäring och bonusar och en bra reseförsäkring inkluderat i kortet. Under utlandsresan kan det vara bra att bara använda kreditkortet, bl a för att vissa kreditkort inte tar ut extra avgifter vid betalning utomlands, som de flesta kontokorten faktiskt gör. Dessutom, om kortet blir stulet eller missbrukat, så kan inte bedragaren tömma hela kontot.

Läs igenom på Kortio vilka kort som finns, vilket som passar dig och din ekonomi bäst och vilket kort som faktiskt har flest fördelar. Easyliving t ex har 0% valutapåslag, detta kan vara något att ha extra koll på. Man vill ju inte få fler utgifter än vanligt. Valutapåslag innebär att när du handlar med ditt bankkort utomlands så lägger de flesta bankerna till en extra avgift mellan 1-3% på ALLA dina köp. Detta kallas valutapåslag eller valutaväxlingspåslag. Detta vill man ju slippa så kika efter information om det. Så du väljer det kort med flest fördelar och minst avgifter.

När vi åkte till USA rekommenderade Forex vid växling deras kort så det använde vi under den resan först. Men efter avslutat kort och när det var dax att boka ny resa blev vi tipsade om Norwegians egna kort. Detta har vi än idag och är nöjda med fördelarna detta kort har. Återbäring, inget valutapåslag och inte en massa extra avgifter.

Letar ni efter ett kort till resan så kika på Kortio.se, deras sammanställning är ypperlig och här finns de fördelar och nackdelar bra sammanställda så man får en bra översikt och anpassning efter egna behov. Riktgt bra om ni frågar mig.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer