[krispig] koreansk kyckling

Att vi älskar koreansk mat är inget nytt och vi prövar oss fram i Jenny Walldéns kokböcker. Vi njuter, provar och mixar. Längtar till varje gång vi ska servera detta. Är smaker som vi uppskattar och allt blir gott. Denna gången gjorde vi en rätt av två olika recept. Och jag tror helt ärligt att vår variant blev än bättre. Prova. Galet smakfullt och vi kommer göra detta igen.

DU BEHÖVER:

600 gr kycklingfilé
Marinaden:

2 tsk risvinsvinägen
1/2 tsk riven vitlök
1/2 tsk riven ingefära
Friteringen:

1 dl Maizena majsstärkelse
1/2 liter rapsplja till fritering
Sås:

4 vitlöksklyftor pressade
1 1/2 dsl japansk soja
1/2 dl flytande konung
2 msk risvinsvinäger
1 dl farinsocker
3 msk ketchup
Tillbehör:

Äggnudlar
Salladslök
Morätter
Purjolök
Sesamfrö

GÖR SÅ HÄR:

Blanda alla ingredienser till marinaden, skär kycklingen i bitar och marinera.
Blanda alla ingredienser till såsen och koka upp den tjock och klibbig.
Vänd kycklingbitarna i majzena och värm upp oljan till 180 grader. Börja fritera bitarna.
Koka nudlar enligt anvisning. Strimla morot, purjolök och salladslök, stek grönsaker och kokta nudlarna.
När all kyckling är fiterad, häll över såsen, servera med de stekta nudlarna, sesamfrö och en limeskiva.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,

Låter som ett recept i min smak, tack 😊

nouw.com/evaeliasson