[kvällens] livskvalitet

En lördag av glädje. En lördag av goda smaker och livskvalitet. Precis så är det. Vänner vi träffat lite under pandemin kom över på mat och dryck. Vi älskar alla mat och då är det extra kul att laga och servera. En Halloumivåffla, en fisksoppa och en Pavlova. Allt blev så bra och smaker som förgyllde. Och såklart goda viner till detta. Älskar´t. Livets njutningar på alla vis det.

Halloumivåffla

DU BEHÖVER:
1 halloumiost
0,5 msk potatismjöl
smör, till gräddning
1 förp röd rom
0,5 rödlök, finhackad
0,5 dl smetana (eller crème fraiche)
färsk dill, till topping
ev citron, pressad

GÖR SÅ HÄR:
Riv halloumin på den grova sida av rivjärnet. Pudra över potatismjöl och blanda runt så mjölet fördelas jämnt i den riva halloumin. Hetta upp våffeljärnet och smöra in båda sidorna. Fördela hälften av den rivna osten i våffeljärnet (det ryms ungefär 0,5 halloumiost per våffla) och grädda precis som vanligt tills våfflorna är gyllene och krispiga.

Toppa med rom, smetana, rödlök, dill och eventuellt lite pressad citron. Njut!

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer