Gå till ,[object Object]
Instagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolssonInstagram lindasofieolsson

[långfredag] med påsktouché

Påsken måste firas. Lite i alla fall tycker jag. När våra barn är på villovägar hittar vi eget firande själv. Pappa med fru var hos oss på god middag. Trevligt och gott på alla vis. Mysigt att bara vara en stund och äta gott tillsammans. Det blev en kavring med gubbaröra, en rimmad/ångad torsk med champagnesås och en påskig pollypannacotta. Smaklökarna dansade som vanligt. Efterrätten hittar ni recept på nedan. Många moment men oerhört gott. Den lär jag göra igen!

DU BEHÖVER:
1 1/2 gelatinblad (klipp isär så att varje färg får ½ blad)
6 dl grädde
48 polly i tre olika färger

GÖR SÅ HÄR:
Lägg gelatinbladen i blöt, enligt anvisning på förpackningen.
Häll 1/3 av grädden och pollyn av första färgen i en kastrull och låt det koka upp på svag värme.
Låt sjuda tills att pollyn smält helt, rör ner ½ gelatinblad (för 4 port).
Fördela smeten i fyra portionsglas à ca 15 cl (för 4 port). Ställ dem i frysen i ca 45 minuter.
Upprepa steg 2 med den andra färgen av polly och häll smeten på första lagret.
Ställ dem i frysen igen i ca 45 minuter.
Upprepa steg 2 med den tredje färgen och häll på smeten på andra lagret.
Ställ dem i frysen igen i ca 45 minuter.
Vid servering: Ställ glasen i kylskåpet i minst en timme innan servering.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar