[limemarinerade] jordgubbar med mascarpone

Recept på en efterrätt vi blev bjudna på för ett tag sedan, och gjorde själv igår. Ett test som uppskattades. Fräsch dessert som är enkel att göra och smakar bra. Vill man inte ha så mycket färskost smak kan man minska mascarpone. Njut!

Ingredienser (4 portioner)

ca 400 gram jordgubbar

1 msk florsocker

150 gram mascarpone-ost

2 dl vispgrädde

0,5 vaniljstång

1 lime

8 Digestivekex

Gör såhär:
  1. Rensa och skölj jordgubbar.
  2. Skär dem i mindre bitar eller halvor. Lägg i en skål.
  3. Skölj limefrukten och finriv lite av skalet ner med jordgubbarna.
  4. Pressa limesaften över jordgubbarna.
  5. Vispa grädden hård.
  6. Tillsätt och vispa ut mascarpone-osten, florsocker samt fröna från vaniljstången.
  7. Varma grovt krossade Digestivekex, mascarponekräm och jordgubbar i portionsglas eller skålar.
  8. Servera jordgubbarna med mascarponen direkt. Garnera ev. med mer finrivet limeskal eller färsk citronmeliss.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer