[måndag] och dubbel tanke

Idag tänker jag dubbelt upp. Sparade ju på måndagstanken förra veckan när tankeverksamheten var full av Kroatisk sol, öl och annat. Då gick det knappt att släppa in nått annat. Idag är hjärnan lite såsig efter nattens få timmar av sömn. Men tanke verksamheten är på topp. Tänker på mycket men delar med mig av något. Några tankar stannar hos mig... iallafall idag. Idag släpper vi ut en annan tanke. Något som påverkar oss alla. Barn och vuxna. Unga och gamla. Sociala medier.

måndagstanken;

Vad är sociala medier för dig? Och hur och vad delar du med dig av? Och vart går din offentliga gräns egentligen?

Jag kan ofta jämföra mig själv med andra, andras syn på just sociala medier. Alla älskar det på sitt vis. Jag är en nyfiken individ som delar med mig av mycket. Älskar bilder och sättet sociala medier faktiskt kan påverka oss. Positivt. Men även jag har gränser. Det finns delar jag väljer att behålla för mig själv. Sånt som jag känner är min ensak. Vi uppfostrar våra barn i "sociala-medier-vetenskap" hyfs helt enkelt. Vad delar man med sig av och vad kan påverka en i efterhand. Var gränsen bör gå. Det kan ju faktiskt nyttjas på fel sätt. Om det hamnar i fel händer. Våra barn berättar en del. Om vad som försigår och visas. Ibland blir man mörkrädd. Att det letas uppmärksamhet detta hållet. På fel sätt. Jag kan också fundera på hur detta kan påverka oss längre fram. Vad kommer det göra med våra barns framtid. Ganska läskigt. Detta funderar jag lite på idag. Eller lite varje dag. Sociala mediers makt över oss och alla runt om. Hur det kan kränka, skada och inte bara glädja och inspirera. Oroväckande. Och kräver just den där dubbeltanken. Viktigt och verkligt. Hos oss alla.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det där är intressant att fundra över tycker jag. Jag delar också gärna med mig av mycket och tycker att det är svårt ibland att veta var jag vill dra gränsen.
nouw.com/annaskarblom
lindasofieolsson
lindasofieolsson,
gränsen är viktig att ha inom sig minsann <3
nouw.com/lindasofieolsson