[måndagstanke] en annan en

Måndag och tanke. Jag tänker mycket och speciellt nu. Minne av sommar och semester och framtid, höst och annat. Men måndag har ju blivit en dag jag väljer en tanke. Nått som poppar upp. Just nu. Läser ni tillbaka är det varierat. Inget är det andra lik. Idag tänker jag lite på oss människor. Vad vi visar och hur andra tolkar oss. Människokännedom helt enkelt.

måndagstanken;

Är det bra eller dåligt att vara en människokännare? Jag anser mig vara en sådan. Kanske fel. Men att läsa kroppsspråk och handlingar brukar ofta vara rätt. Iallafall utifrån min synvinkel. Vissa männsikor visar ju det tydligare än andra. Speciellt i kroppsliga handlingar. Hängande och ofokuserade. Eller glada, positiva och öppna. Varje människa har ansvar för sin egen handling. Men varje mottagare har minst lika stort ansvar. "Open minded" är nått vi alla bör vara. På vårt sätt såklart.

Att läsa en människa kan vara ganska enkelt egentligen. Utan att vara naiv. Att förstå när nån inte gillar en eller tvärtom. När nån mår bra eller dåligt. När allt bara är enkelt och uppskattat eller svårt och negativt. Intressant är det. Tolkningar på båda håll. Jag träffar mycket folk i mitt jobb, vi jobbar en del med personlighetstyper och detta är ju en typ av människokännedom. Jag gillar det. Titta, uppleva och insupa. Olika personligheter. De bra och de dåliga. Och hur man sen tar det till sig. Och kanske kan förändra. Eller förändra sig själv. För att mottagarens upplevelse och känsla ska förändras. Till det bättre. Och till det sämre. En tanke idag. Konstig eller inte. Men nödvändig. Intressant tycker jag det är oavsett. Att läsa andra och när andra läser mig. Intressant tanke. Eller oväsentlig för andra kanske. Men min tanke är min oavsett.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer