[nobelmiddag] a´la LC94 Höllviken

Vi har en tradition. Varje år arrangerar vi vår egen Nobelmiddag. Med bra mat, långklänning och nomineringar. En underbar tradition som alla trivs med. Igår var det dax igen. Och i år hemma hos mig. Männen lagade mat och serverade.

Jordärtskockssoppa till förrätt (se recept nedan), anka till varmrätt och bakelse till dessert. Bakelsen symboliserar Ladies Circles 70års firande i år. Dessutom fantastiskt smakfull och i snygg design, tack till bästa Mimmas för denna skapelse.

Alla fick priser. Alla var vi nöjda efter en bra kväll. Att få klä upp sig i långklänning och tiara, hur ofta gör man det annars?!

Recept på den uppskattade soppan, len och mjuk, smakfull och underbar. Rekommenderas varmt.

JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED PARMACHIPS (4 PORTIONER)

500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak

Parmachips
4 skivor parmaskinka

Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.
Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om.
Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.

Parmachips: Gör gärna parmachipsen i förväg. Om de går sönder kan du bryta dem i bitar och dekorera soppan med dessa. Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspapperklädd plåt och torka i ugnen, 150°C, i ca 5 minuter.
Låt svalna på papper. Garnera soppan med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer