[okonomiyaki] med wasabi och sesam

DU BEHÖVER:

Okonomyiakisås:

4 msk ketchup
3 msk worcestersås
2 msk ostronsås
1 msk strösocker

Okonomyaki:

2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl fiskbuljong, eller dashi
4 ägg
10 cm purjolök, i tunna skivor
1 spetskål, tunt skivad (eller färsk vitkål)
14 skivor salami, typ Milano eller Napoli
matolja, till stekning

Topping:

6 msk majonnäs
1 msk wasabi- och sesamkrydda
2 salladslökar, tunt skivad

GÖR SÅ HÄR:

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till okonomyakisåsen. Ställ åt sidan.
Blanda mjöl med bakpulver och salt. I med vätskan och vispa till klumpritt.
Tillsätt äggen och blanda. Lägg i purjolök och vitkål och rör om. Smeten ska täcka grönsakernas yta.
Stek hälften av smeten till en ca 2 cm tjock pannkaka på medelvärme i generöst med olja. Stek i ca 4 min till gyllene.
Lägg på salami på den ostekta sidan och vänd sedan pannkakan. Låt steka ytterligare ca 3-4 minuter och lägg sedan upp på en tallrik med salamin överst. Upprepa med resterande smet. Pensla på okonomyiakisåsen, ringla på majonnäs, strö över wasabi- och sesamkrydda samt salladslöken. Servera genast! Glöm inte att matsortera skal från ägg och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din okonomyaki.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar