[ölbryggning] intresserar mig

Sponsrat inlägg i samarbete med Vinshoppen.se

Som de flesta vet njuter vi gärna av god mat och dryck. Vi värdesätter detta och tar till vara på varje sekund. Till vardags kan det såklart vara i all sin enkelhet men gott. Det ska det alltid vara. Livet är för kort för att inte njutas av. Såklart ingår det mycket annat under livets kvalitet och exklusivitet men detta kan göra vilken grå och trist dag till en stjärnklar glimrande utan tvivel. I detta känner jag också att man kan utvecklas. Det finns matlagningskurser och vinprovningar som lockar mig. Tyvärr stoppar ju Coronan det mesta i detta nu men sen. Senär det dax att hitta lite nöje vi kan göra kopplat till smaklökarna.

Men en sak som faktiskt gjort mig nyfiken på sistone som jag börjat läsa på om. Egen bryggnig. Möjlighet finns ju av både öl och vin och det verkar inte så svårt. Det finns ju bra hjälpmedel och man kan göra det hemma. Visst verkar kul att prova?

För ölbryggning hemma har jag hittat en bra sida som har allt man kan tänka sig behöva., oavsett om man vill brygga öl med en enkel ölsats eller om man vill göra hela bryggeriprocessen. Här finns all utrustning och råvaror. Det finns även ett perfekt nybörjarkit som kan tänkas vara något för oss isåfall., inklusive enkel stegförstegbeskrivning, om man är helt utan tidigare erfarenhet. Utöver färdiga kit så finns faktiskt även annat man kan tänkas behöva för att göra mer avancerade ölbryggninga. Man kan göra allt från scratch med malt och vatten eller ta hjälp av tex maltextrakt eller ölsatser.

Helmaltsbryggning, dvs öltillverkning från grunden, består av olika steg. Mäskningen, Lakning, Vörtkok, Kylning, Jäsning och Fermentering. Sen har man tusan gjort sin egen öl. Visst verkar det häftigt. Jag hoppas mig våga ge mig ann detta faktiskt.

Sen finns det ju även möjlighet att göra eget vin. Man minn som igår hemma hos mormor och morfar när det bubblade eget rödvin i badrummet. Modernt på den tiden, luktade inte gott som barn och man förstod sig inte riktigt på det heller. Men idag gör det mig nyfiken. Och är det inte så avancerat så än bättre. Men ölet får kanske börja och vi kan testa detta. Blir att går utanför vår komfort zon men det är ju en livsnjutning. Att utveckla våra smaker än mer, att göra not tillsammans och faktiskt kunna högs säga att vi brygger eget öl. Hur häftigt? För mig är detta vardags exklusivitet om något. Eller vad säger ni?

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer