[omgiven av idioter] eller bara av dig själv

Beteendeanalyser. Kan upplevas både tråkigt och ganska ointressant. Vi har gjort det många gånger på jobbet, för att se hur vi ska kunna förstå varandra. När man gjort sin analys får man en annan förståelse. På riktigt. Ganska häftigt faktiskt. Alla passar ihop, på ett eller annat sätt ändå men man får just en annan förståelse. I mitt jobb träffar jag ledare, beslutsfattare, även administratörer och sekreterare. Ofta röda och gula personer. Att läsa och förstå dessa individer kan vara svårt, för mig som är grön, men med detta verktyg gör det saker lättare.

En röd ser sig själv bla som självsäker men kan upplevas av andra som självupptagen

En gul ser sig själv bla som inspirerande men kan upplevas av andra som ytlig

En grön ser sig själv bla som omtänksam men kan upplevas av andra som oengagerad

En blå ser sig själv bla som noggrann men kan upplevas av andra som petig

Jag har nu läst "Omgiven av Idioter" - rekommenderas verkligen, en bok du kan ha nytta av både privat och på jobbet. Man lär sig förstå saker på ett helt annat vis. Att förstå ett beteende och ett sätt att vara.

En tydlig reaktion är på sms faktiskt. Hur läser du och skickar dina sms? Vissa har mer behov av att få smile, hjärta och pussmunnar. Jag som typisk grön är en sådan. Korta sms missuppfattas gärna. Men med ett hjärta, då klarar man sig länge på sms hos mig.

Läs & förstå - du kommer ha nytta av detta!

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer