[rabarberkladdkaka] doftar ljuvligt

DU BEHÖVER:

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
1/2 tsk hela kardemummakärnor
2 dl vetemjöl
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
florsocker

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan.
Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
Blanda i socker och salt. Rör ner ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen.
Mortla kardemumman, vänd ner den och mjölet i smeten. Häll den i formen.
Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet och strö över kakan.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 30-35 minuter.

Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

Till garnering: Pudra eventuellt över florsocker innan servering tillsammans med vaniljsås.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer