[recept] på godaste toscarutorna

mat & recept

Det blev visst ett recept till. Ett kakrecept ni måste prova. Känns nyttigt med nötterna men mindre nyttigt med mycket smör. Men det är ju det som gör det. Denna kakan uppskattas av alla. Man kan liksom inte sluta. Låt mig presentera Toscarutor.

DU BEHÖVER:

KAKA:

200 g smör, saltat
1 dl mjölk
4 st ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker

GLASYR:

300 g smör
3 dl strösocker
5 msk vetemjöl
5 msk mjölk
300 g hasselnötter, hackade
300 g sötmandel, hackad
1 krm salt

GÖR SÅ HÄR:

KAKA:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Tillsätt mjölken i det smälta smöret. Ställ åt sidan.
Förbered en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggvispet.
Häll smör- och mjölkblandningen i smeten och rör om tills smeten är jämnt blandad.
Häll smeten i formen och bred ut i ett jämnt lager. Grädda kakan i 12 minuter i nedre delen av ugnen.
Gör glasyren medan kakan gräddas.

GLASYR:

Smält smöret i en kastrull.
Blanda socker och mjöl. Tillsätt till kastrullen. Vispa med en spiralvisp.
Tillsätt mjölken och se till att det är helt klumpfritt. Rör ner hasselnötter och mandel.
Värm under konstant omrörning med en träsked tills blandningen tjocknat.
Klicka glasyren över kakan och jämna ut den med en träslev.
Flytta formen till övre delen av ugnen. Grädda ytterligare ca 15-20 minuter tills kakan är gyllenbrun.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

sofieliden
sofieliden,
Åh vad gott!
nouw.com/sofieliden
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229