[renovering] av hus och hem

I samarbete med Speedheater.com

Speedheater är företaget som uppfunnit och utvecklat IR som färgborttagningsmetod. De är ett företag som utvecklar, tillverkar och säljer produkter och systemlösningar för färg-, kitt- och lackborttagning. Så att man som privatperson enkelt kan renovera hemma. De har en patenterad metod för färgborttagning med IR, en produkt som är både uppfunnen, utvecklad och tillverkad här i Sverige. Företaget grundades 1985 av Birger Ericson och var inriktat på fasadrenoveringar med mycket färgborttagningsuppdrag. Arbetet utfördes med då tillgängliga metoder på marknaden som till exempel kemikalier eller blästring. Dessa metoder förstod man snabbt att de gjorde stor skada på träytan och hade en negativ effekt på användarens hälsa. Grundaren Birger såg här ett stort behov av ny och bättre teknik. Det han ville var; Det får inte skada underlaget, inte skada miljön eller användaren och definitivt vara enkel att använda. Och han lyckades. Riktigt riktigt bra.

Han kom då på den nya uppfinningen Speedheater, en IR teknik som mjukgör färglagren hela vägen in till träytan. Idag är Speedheater ett företag som i varje led tänker på att underlätta och effektivisera arbetet. Vilken spännande resa de gjort!

Att ta bort färg och renovera hemma gör mig nyfiken. Tänk om jag kunde springa på gamla möbler för renovering. Göra de som nya. Lägg min tid och själ på detta. Det skulle kunna bli en ny hobby för mig. Dessa verktyg hade definitivt underlättat detta för mig. Jag älskar den nypen av inredning. Att blanda nytt och gammalt om vartannat. Och om jag då hade hittat gamla stolar t ex, renoverat och målat de i varierande kulörer. Det skulle kunna vara något. En annan kul grej hade varit att renovera gamla fönster. Om man haft en stuga ute på landet. Typ min farfars gamla stuga. Här skulle man likt stolarna kunnat renovera och måla de i varierande färger. Hur häftigt att det varit. Vit stomme och färgade fönster. Som en dröm ju. Om man vill renovera har Speedheater dessutom manualer för steg-för-steg. Ex; Fönsterrenovering steg-för-steg. Bra tips!

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer