[rotfruktssoppa] med kokosmjölk, lime och ingefära

DU BEHÖVER:

1 liten kålrot
2 morötter
4 medelstora mjöliga potatisar
1 grönsaksbuljongtärning
4 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 msk smör eller margarin
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk finriven ingefära
1/2 - 1 tsk chiliflakes
salt
1/2 dl rostade pumpakärnor
koriander

GÖR SÅ HÄR:

Skala kålrot, morot och potatis och skär allt i bitar.
Lägg kål- och morotsbitarna i en kastrull fyll på med vatten så det täcker, smula i buljongtärningen.
Tillsätt salt och pepparkorn. Låt koka ca 20 minuter. Lägg i potatisbitarna fyll ev på med mer vatten
och låt alltsammans koka mjukt. Häll av spadet (OBS! spara spadet) plocka bort pepparkornen och mosa rotsakerna.
Det går utmärkt att använda elvisp. Späd med lite av kokspadet och rör i smöret.

Tillsätt kokosmjölk, limejuice, ingefära och chiliflakes. Späd soppan med mer av kokspadet till önskad konsistens.
Låt koka upp och smaka av med salt.

Till servering: Toppa med rostade pumpakärnor och koriander, och gärna extra chiliflakes.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

HandlaSmart
HandlaSmart,

Härligt värmande med soppa i november. Trevlig söndag 😊

nouw.com/handlasmart