[saltkaramell] frusen glasstårta

Här har ni tårtan med stort T. Glass, salt och kola. Allt på samma gång. Succé och hur god som helst.
Vi firade barnen i lördags med denne och jag kommer garanterat göra den fler gånger. Så god. Rekommenderas.

DU BEHÖVER, till en tårta:

BOTTEN:

3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl mandelmjöl

Vispa äggvitor och socker länge ( så att du kan vända skålen upp och ner och smeten inte rinner ut )
När smeten är tjock vänder du ner mandelmjölet och rör tills du har en slät smet. Vänd sedan över detta i en smord form. Och ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt

SALT KARAMELLSÅS:

1 dl vatten
2 dl socker
1-2 tsk flingsalt
100 g rumsvarmt smör
1 dl grädde

Häll vattnet i en tjockbottnad kastrull. Häll försiktigt i socker i mitten av kastrullen. Låt koka upp på lite svagare värme och rör väldigt försiktigt i kastrullen. När det börjar koka så rör inte mer i kastrullen. Se till att det kokar jämnt över hela bottnen. Sänk värmen om det kokar för livligt. Vakta sockerlagen tills den börjar få färg. När sockerlagen blivit bärnstensfärgad, ta då av kastrullen ifrån plattan och rör ner salt och smör och rör till sist ner grädden till en jämn sås. Låt svalna.

GLASSEN:

5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk
3 dubbeldaim

Vispa grädden fluffigt. Vänd ner den kondenserade mjölken. Hacka alla daimen. Lägg ner hälften av daimen i smeten och häll den över mandelbotten. Ringla lite av kolasåsen, dra runt med en gaffel så det blandas lite. Frys in i minst sex timmar.


Garnera med krossad daim, ringlad salt karamellsås och kolaglaserade popcorn köp färdiga eller se recept -HÄR

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

isabellelinder
isabellelinder,
Men jesus så gott! Super fin blogg 😊
nouw.com/isabellelinder
ByAlma
ByAlma,
Barnen borde älska tårtan❤️
nouw.com/byalma