[semmelpaj] när man älskar semlor

DU BEHÖVER:

150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk malda kardemummakärnor
2 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl

Tillbehör:
2 dl vispgrädde
rostade mandeflarn

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform och smörj och bröda kanterna.
Eller gör den i flera småformar som jag gjorde, gillar det vid servering.
Smält smöret i en rymlig kastrull. Dra av från plattan.
Riv i mandelmassan och vispa samman med kardemumma och socker.
Knäck i och vispa ner ett ägg i taget. Avsluta med att röra i vetemjölet.
Fyll formen och baka kakan mitt i ugnen i 20-22 minuter. Den ska vara lite dallrig i mitten.
Låt kakan svalna helt, gärna kallt.
Dekorera med vispad grädde och rostade mandelflarn.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar