[semmelpaj] perfekt söndagsdessert

mat & recept

Krämig vaniljkräm:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
2 msk strösocker
3 tsk äkta vaniljsocker eller 1 vaniljstång
1,5 msk majsstärkelse

Gör så här:
Blanda ner alla ingredienser i en kastrull och sjuda försiktigt i 5 min under omrörning tills vaniljkrämen tjocknar.
Fyll upp i en såskana/skål och täck över med plastfolier, låt vaniljkräm kallna helt i kylen i ca 1-2 timmar eller över natten.

Kardemumma crunch:
1 dl havregryn
0,25 dl strösocker
1 dl vetemjöl
30 gram smör
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C grader, klä en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret i mikron eller på spisen.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en kladdig massa. Bred ut kardemumma massan på bakplåtspappret och sätt in plåten i mitten på ugnen och grädda i 10 min. Vänd runt kardemumma crunchen lite och och då tills du får en ljus färg, se till att du inte bränner kardemumma crunchen i sluten på tiden. Krossa kardemumma crunchen för hand tills du får mindre bitar och inga klumpar. Häll över i en skål och ställ åt sidan.

Len och smakrik grädde:
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kardemumma
1 msk vit sirap
1/2 msk florsocker

Gör så här:
Blanda ner alla ingredienser i en bunke och vispa ihop allt tills du får en len och något fast grädde.

Lägg utbredd vaniljkräm i botten. Crunchen smulas över och grädden i toppen. Klicka gärna vaniljkräm i sidorna
och smula lite crunch över grädden. Njut. En relativt enkel med smakfull dessert.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

ByAlma
ByAlma,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229