[sous vide] for president

En investering vi skulle gjort för längesedan. Vi har ätit detta hos folk vi känner, önskade och drömde om en egen och vi slog slag i saken. Nu har vi provat att "sous vida" mycket och mer kommer. Spännande långkok ger mat av bästa kvalitet. Är helt fantastiskt. Vi är lyyyriska... älskar’t.

Sous vide är en metod för att tillaga mat. Termen sous-vide kommer från franskan och betyder "i vakuum". Metoden innebär att man tillagar maten i en ångugn eller en vakuumförpackning i form av en lufttät plastpåse som sedan placeras i ett vattenbad. Vattenbadet har en noga kontrollerad temperatur. Fördelen med sous vide är att temperaturen blir samma både på utsidan och insidan av maten, d.v.s. man kan tillaga insidan med önskad temperatur utan att överkoka utsidan.

En sous vide-maskin har en cirkulator där vatten pumpas in, för att sedan pumpas ut. Sous vide-maskinen har också en värmekälla som drivs på el. Cirkulatorn pumpar in vatten genom värmekällan och pumpar sedan ut det uppvärmda vattnet. För att kunna reglera den exakta temperaturen i vattnet, finns det en termometer som styrs av en termostat. Termostaten stänger av eller sätter på värmekällan om vattnet blir för varmt eller för kallt.

Vi har provat kamben och ryggbiff, entericot och kycklingfilé. Inget är bättre än det andra. Lika gott och lika hög kvalitet. Vi rekommenderar detta till alla. Go for it.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer