[tagliata] med rostad vitlökssås

DU BEHÖVER:

900 g mandelpotatis
5 klyftor vitlök
250 g körsbärstomater
3 skivor entrecôte (à 250 g)
2 dl majonnäs
65 g rucolasallad
50 g parmesanost, hyvlad
50 g pinjenötter, rostade
balsamvinäger
olivolja
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg potatis och tomater i en ugnsform. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i ena hörnet av formen.
Ringla på olivolja samt salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
Salta och peppra köttet. Grilla eller stek dem så som du vill ha dem,
för medium rare ska innertemperaturen vara 54 grader. Låt köttet vila övertäckt 5-10 minuter.
Ta ut potatisen ur ugnen. Mosa vitlöksklyftorna fint med en gaffel. Blanda med majonnäsen.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg rucolan på ett stort fat eller en stor skärbräda. Skär köttet i skivor och fördela över rucolan.
Klicka på vitlökskräm och hyvla över parmesan. Toppa med rostade pinjenötter och de rostade tomaterna.
Avsluta med att ringla över lite balsamvinäger och olivolja.

Servera tillsammans med den rostade mandelpotatisen.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer