[tanke] en måndag

Ibland bär man på tankar. Tankar som kanske är bra och ibland är dåliga. Ibland egna och ibland konstiga. Jag tänkte dela med mig av en måndagstanke med start idag. Kan egentligen vara precis vad som helst. Kanske ointressant. Men min tanke. Oavsett innehåll och relevans. Bara en tanke. Som poppar upp. En tanke som finns just denna måndagen.

måndagstanken;

...cancer. Har det accelererat de sista åren eller fanns det i samma utsträckning när man själv var barn? När man var liten hörde man det sällan. Ordet på c. Eller valde man att ignorera och stänga av det då. Naivt och oansvarigt. Idag hör man det ofta. Kanske inte varje dag men nästan. I stor utsträckning iallafall. När man började bli vuxen då kom det närmre en. Jag undrar varför. Funderar på det ofta. Eller är det verkligen så att fler blir sjuka nu. Och fler blir ju samtidigt botade.

När min mamma insjuknade var jag ganska ovetande. Om just cancer. Fick läsa på mycket. Och jag var ju ung. Mamma berättade en del, jag fick träffa någon läkare och blev involverad. Vilket var bra. Och efter henne och vår enorma förlust av henne sen. Då hörde jag det ofta. Alla var drabbade, mer eller mindre. Och fler kom till. Hela tiden. Idag är det så vanligt så man hajjar inte till längre av ordet. Men det bär med sig samma sorg. För mig. För alla.

Men just att det är så tydligt nu. Det funderar jag på. Varför pratades det inte lika mycket förr. Eller varför hörde inte jag det lika mycket? En tanke jag bär med mig. Och kommer inte få svar idag. Och kanske aldrig. Men jag tar måndagen till den.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer